Home
Mihai's Paleobotany Chronicles
Paleozoology
Geology
Botany
Educational
About
Links

APLICATIA DE TOAMNA, FILIPESTII DE PADURE


Aplicatia de toamna (AT) se defasoara cu studentii Facultatii de Geologie si Geofizica, in special cu studentii anului I, in lunile Octombrie si Noiembrie ale fiecarui an, fiind o actiune de teren de o zi. Scopul aplicatiei este desfasurarea de activitati de teren in cadrul Carierei de ligniti Rosioara, de la Filipestii de Padure, Judetul Prahova. Activitatile de teren includ descrierea si analiza aflorimentelor si probarea pentru fosile si roci.

Carierea Rosioara deschide in mod ideal succesiunea pliocena (Dacian-Romanian) a depozitelor continentale purtatoare de ligniti din cadrul Bazinului Dacic. Paleobiodiversitatea, conditiile depozitionale si calitatea aflorimentelor fac din Cariera de ligniti Rosioara un sit geologic si paleontologic de valoare stiintifica si educationala.

Deplasarea se face cu trenul pe ruta Bucuresti - Floresti, iar de la Floresti la Cariera de ligniti Rosioara si retur deplasarea se va face cu un microbuz.


Participanti la Aplicatia de toamna (AT), Cariera de ligniti Rosioara, Filipestii de Padure, noiembrie 2017.


Cariera de ligniti Rosioara, vedere satelitara si date GPS.


Flancul vestic al Carierei de ligniti Rosioara.


Vedere de ansamblu, Cariera de liginiti Rosioara.

Bibliografie selectiva
Popa, M.E., Predeanu, G., Ghiran, M.D., Maris, I., Pirnea, R., 2017. Pliocene coals and Neogene formations of the Prahova County: field trip guide. Bucuresti: Editura Universitatii din Bucuresti.

Raileanu, G., Grigoras, N., Oncescu, N., Plisca, T., 1963. Geologia zacamintelor de carbuni, cu privire speciala asupra teritoriului RPR. Bucuresti.